Category: Style & Fashion


 

 

 

 

Idén ősszel reneszánszát éli megint a  gallér. Nemcsak fehérben és más színekben, hanem különféle anyagokból,  mint például arany, bronz, réz színű fémekből is készülnek ezek a gyönyörű gallérok. Sok esetben mindenféle dekorációval, szegecsekkel, gyöngy és strasszokkal vannak díszitve.  A fémből készült darabokat én inkább mint nyakék hordanám, de sajnos nem fekszenek fel szépen a nyakra ing, vagy ruha nélkül.  A fehérek közül nekem a férfiasabb darabok jobban tetszenek, de nagyon csinosnak találom a kis franciás, nőies gallérokat is. Itt van pár kép a különféle fehér gallér stílusokról!

I like the autumn because the make-ups become richer, darker and more pigmented from one moment to the other.  How the fall and winter months start, the thing  is depend on us if we enough brave to give a chance to these sessional trends or even just the deeper shades.
Test new kind eye-lines, grab your red wine-red or purplish lipsticks, your shiny or mat eye-powders with dark tones, pigments, and the fun may be beginning!

All photo from Pinterest.com

Szeretem az őszt, mert a sminkek pillanatok alatt a tavaszi és nyárinál gazdagabbá, sötétebbé és pigmentáltabbá válnak. Az őszi és téli hónapok kezdetével rajtunk áll a dolog, hogy adunk e esélyt a kitörőben lévő legújabb szezonális smink trendeknek vagy legalább mélyebb árnyalatoknak!

Próbálj ki új fajta szemkontúrozásokat, vedd elő a piros bordós vagy lilás rúzsaidat, sötét árnyalatú fényes vagy matt szemhéjpúdereidet,  pigmenteket, és kezdődhet a móka!

All photo from Pinterest.com

Hi Girls!

I hope everybody is fine and Friday , the weekend is here! Don’t stay at home go out to the nature and have a picnic with your friend, love, parents, or with someone you never hanged out. I always have been loving to go to have picnic, it is so lovely when you this close to the nature, liying in the grass, our hearts open up more in the plenty of space and our thoughts, ideas start to fly. You can hear the sound of the nature and listen your loved ones thoughts with attention.  :)

But back to this video, as I said in the last post, i went to a fashion tour in Zara Mango and H&M. Here I selected some looks from H&M collection which remind me of the 50′s somehow and give me the idea to the 50′s America makeup look. It might be just a start, as I saw some pictures more authentic dresses will arrive at summer to the H&M stores. I know in this selection some of them are far from the real vintage style but for me representing that age with their feminine and soft appearance. And of course there are one or two which are different style than the others, but I like them so much, I could not resist to put into this selection. :)

Have a lovely weekend!

I tried to represent the color balance on different type of woman, to show you that which kind of colors might be fit to your tones.

The prices in hungarian currency, forint (Ft) 1Euro = 300 Ft

Sziasztok!

Remélem nagyon jól vagytok és élvezitek ezt a gyönyörű tavaszias időt, ma péntek van, itt van a hétvége! Ne maradjatok otthon inkább menjetek ki a szabadba, rendezzetek egy kis pikniket a barátaitokkal. szerelmetekkel, szüleitekkel vagy valakivel akivel még nem csináaltatok eddig programot.  Mindig is imádtam piknikezni, olyan kellemes közel lenni a természethez, feküdni a fűben, hallgatni a szelet és a madarakat, valahogy a szív is jobban kinyílik a végtelen térben mint a falak között, a gondolataink ötleteink szárnyra kapnak. Itt igazán tudsz figyelni a saját és a többiek gondolataira.

De vissza a videóhoz, ahogy az elöző post-ban is említettem, körülnéztem divat terén az üzletekben. Itt H&M kollekciójából válogattam ki a nekem tetsző 50-es évek hangulatát hordozó szetteket. Ezek a ruhák ihlették a 50-es évek Amerika sminkjét. Ez lehet hogy csak a bemelegítés a divatháznál, láttam pár képet a nyári kollekcióból és azok már igen autentikusnak tűntek.  Tudom ebben a szelekcióban sok messze áll az igazi 50-es évek vintage  stílusától, de nekem nőiességükkel és finomságukkal mégis ezt a kort jutattják eszembe. És persze van egy vagy kettő olyan összeállítás is ami teljesen más hangulatú mint a többi, de annyira megtetszettek, hogy nem tudtam kihagyni őket. :)

Ebben a videóban próbáltam megmutatni egy kicsit a színek harmóniáját is, mely típusú nőknek milyen színek állnak jól.

Remélem mindenki talál magának tetszőt. :)

Kellemes Hátvégét Nektek!httpvh://www.youtube.com/watch?v=EK-5MObKiHQ

Hi Girls!

I’m very happy today, because I was able to upload my new HD makeup movie! I hesitated little bit to upload it or not, because is not perfect yet…  It took a little bit long time to set up the camera and find the best way to shoot the tutorial and I can’t say that I find it out totally, but we are on the way! :) I would be glad to hear your thoughts about the video quality, and about other things, how could I make it better, because I make these tutorials to you and your opinions are the most important to me! So please feel free to comment! During this shoot I look a little bit freeze is due to that, all the time I had to learn and listen what the camera does, standing up every 5 minute! I had to be serious this time! :) Sorry but I didn’t make photos of this makeup, if I honest with you girls, I didn’t have the patient to make photos at the end! Now I already regret it! But I cut out some frame from the movie I hope you can see the makeup on these too!

So about the makeup! This is the makeup what I wear in these days many times. This is my kinda natural look, I know its far from natural, but I love flashy colors on my lips! And at this summer its a trend too! So nothing can stop me to put vivid colors every day on my lippies! :) I think it is such a nice look for spring time! Light shiny eyes (or matt light brownish) and bold color on the lips!

PRODUCT USED /TERMÉKEK AMIKET HASZNÁLTAM:

FACE/ARC:
MAX FACTOR FOUNDATION LASTING PERFORMANCE 109
MAYBELLINE AFFINITONE CONCIELER
H&M FACE&BODY BRONZER
KRYOLAN BLUSH MANDARINE

EYES/SZEM:

LANCOME EYESHADOW QUAD SAFARI ESCAPADE
MAX FACTOR MASCARA FALSE LASH EFFECT
LANCOME BLONDE EYEBROW PENCIL

LIPS/AJAK:
CATRICE 060 OH JUICY LIPSTICK

So here are the pictures and the video!

Wish you a lovely day!

Kitti

httpvh://www.youtube.com/watch?v=je2lGxdyhjs

Sziasztok!

Nagyon boldog vagyok ma,végre sikerült megosztanom veletek az első HD smink-videómat! Kicsit hezitáltam, hogy feltöltsem-e vagy sem, mert hát hagy még némi kivetni valót maga után….Kicsit elhúzódott a kamera beállítása és nem mondhatom hogy minden tökéletes lett, de azért haladunk! :) Nagyon örülnék, ha elmondanátok a véleményeteket a videó minőségéről és minden másról, hogy hogyan tudnám jobbra csinálni, hiszen ezeket a videókat nektek csinálom és a ti véleményetek számomra a legfontosabb. Szóval várom a commentjeiteket! :) A másik kérdés pedig, hogy szeretnéteküe ha a videók hosszabbak lennének? Igy persze részletesebben tudnám bemutatni a mozdulatokat talán, de lehet hogy az már unalmas lenne nektek.

A felvétel alatt kissé fagyosnak tünhetek, ez annak köszönhető, hogy minden pillanatban figyelnem kellett a kamerára, percenként felugrálni hogy minden rendben legyen. Szóval nem volt felhőtlen a dolog! :)

Ennél a sminknél nem készültek külön fotók, ha őszinte akarok lenni nem volt már türelmem elkészíteni őket a videózás végén, mostmár persze bánom. De azért vágtam ki pár kockát a videóból, bár ezek nem olyan részletgazdagok, azért remélem jól láthatóak az árnyalatok.

Na szóval, akkor sminkről! Ez az a smink amit én gyakran viselek  a napokban. Szeretem nagyon, mert természetes hatása van, de az erős rúzs nagyon feldobja az egészet, és ráadásul percek alatt elkészíthető. A neonos színek pedig még trendek is ezen a nyáron és tavaszzal! :) Még a barnás színt is el lehet hagyni, csak egy kis fény a szemre, erősen kiemelt szempillák és telt tavaszias szín az ajkakra! Attól függően, hogy milyen tipusúak vagyunk (tavasz, nyár, ősz vagy tél) tudjuk megválasztani a hozzánk leginkább passzoló rúzs tónust.  Ez lehet korallos, fuschia, pirosas, hideg pink vagy inkább barackos.

PRODUCT USED /TERMÉKEK AMIKET HASZNÁLTAM:

FACE/ARC:
MAX FACTOR FOUNDATION LASTING PERFORMANCE 109
MAYBELLINE AFFINITONE CONCIELER
H&M FACE&BODY BRONZER
KRYOLAN BLUSH MANDARINE

EYES/SZEM:

LANCOME EYESHADOW QUAD SAFARI ESCAPADE
MAX FACTOR MASCARA FALSE LASH EFFECT
LANCOME BLONDE EYEBROW PENCIL

LIPS/AJAK:
CATRICE 060 OH JUICY LIPSTICK

És itt vannak a képek és a videó!

Remélem tetszik nektek ez a smink és ki is próbáljátok!

Kellemes napot!

Kitti

httpvh://www.youtube.com/watch?v=je2lGxdyhjs

Hi Girls!

So here is the video and the photos that I mentioned one post earlier, I know it’s again hungarian, but this is a very easy makeup! You need four colors, an electric neon peachy, a strong mat pink and a light blossom pinkish for highlighter. Before I packed the colors, I used a white jumbo pencil to make the base to them. It’s important if you wanna reach vivid colors. If you wanna keep it more mute, just apply normal base under it. After I applied the liner, I used black dust mixed with little water and black pencil on my water line. (I have to mention this ARTDECO eyeliner is so bad! I will never buy it again! As you can see on the 3. photo it didn’t cover enough my  waterline) But if you prefer just use your eyeliner gel or sharp good quality black eye pencil and cover it with some black makeup dust.  I sculpted my face more this time, wanted to reach a stronger bronzy look and I was plus generous with the liquid highlighter than usually.  On my lips I used nude brownish colors and topped it with some pinky sparkly shine.

I hope you like the look!

Wish you a happy mood for today!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=LtVAAiY8zfY

PRODUCT I USED:

FACE/ARC:RIMMEL LASTING FINISH 202
MAYBELLINE AFFINITONE CONCIELER
SLEEK ILLUMINATOR GLISTEN ME
H&M BRONZER

EYES/SZEMEK:PUPA MAXY KHOL 01
MANHATTAN 04 THE GORGEOUS PALETTE
BLACK EYEPENCIL
MAC ZOOM FAST BLACK LASH

LIPS/AJAK: NO7 MOISTURE LIPSTICK BARE
LANCOME LIPCOLORING STICK SHEER NUDE
ESSENCE XXXL SHINE BUBBLE BABE

Sziasztok!

Itt a videó is ami az elöző post-hoz tartozik. Így már, hogy viseltem több órát az szememen többet tudok mondani erről a termékről. A Manhattan 4. The Gorgeous palettáját még mindíg nagyon jónak tartom, a higlightere remek, a két fő szín pedig, az elektro barack és a neon pink amit más drogériai márkáknál nem lehet megtalálni, sőt még prémium kategóriában is ritka árnyalat. A  palettában található 4. fekete szemhéjporáról mát nincs ilyen jó véleményem.  Sajnos elég könnyen kenődött és intenzításában sem olyan jó mint például a Sleek carbon feketéje amit szinte minden palettájában megtalálhatunk. De mindent összevetve megszerettem ezt a palettát és sokat fogom használni így és más kombinációban a nyáron. Sajnos a feketékkel nem volt szerencsém, mert az ARTDECO szemceruza sem volt elég erőteljes, ami a 3. képen látható is. :) Többször nem fogok csalódni ebben a termékben, mert egyszer már elfelejtettem milyen rossz is, szóval jó messzire került a sminkes táskámból, egyenesen a kukába. Ez alkalommal nem felejtettem el fotókat keszíteni! :)

httpvh://www.youtube.com/watch?v=LtVAAiY8zfY

TERMÉKEK AMIKET HASZNÁLTAM:

FACE/ARC:RIMMEL LASTING FINISH 202
MAYBELLINE AFFINITONE CONCIELER
SLEEK ILLUMINATOR GLISTEN ME
H&M BRONZER

EYES/SZEMEK:PUPA MAXY KHOL 01
MANHATTAN 04 THE GORGEOUS PALETTE
BLACK EYEPENCIL
MAC ZOOM FAST BLACK LASH

LIPS/AJAK: NO7 MOISTURE LIPSTICK BARE
LANCOME LIPCOLORING STICK SHEER NUDE
ESSENCE XXXL SHINE BUBBLE BABE

Remélem hasznos volt a videó számotokra!

Kellemes Napot!

Kitti

Hi All!

Today I had a little time and I turned into a drugstore of Budapest called DM and i bought some products from Manhattan and S-he, I think all in Europe you can find it, on other continents I’m not sure because as far as I know these makeups are from Germany.
I was really very curious what are the new products and how much drugstore brands fallows the trends of this spring.
I saw so many things that I liked, but I had to stay sober and just buy things I really need. I have to take care because I already have tones of makeup, and I don’t want to overdose myself with them because it’s freak if someones is so obsessed with it and have an all room only full with makeups.
I have already one big makeup bag full with them, plus I have an other big bag, but this one contains special effect products for movies, bloods, waxes, artificial snow, etc. Apart of them I have one more box with makeups what I don’t use just very rare. So I don’t wish to buy too many more of them.
But of course at every season I get one-two new things what I like, or if I need something what i don’t have for a shooting.
But back to the topic, what is really caught my eyes for first was the new palettes of Manhattan. Wow these bold neon colors with great highlighters! Such a nice palette for spring and summer! They come in 4 different color variations, I bought the No. 4. The Glamorous ,with greyish bluish tones I didn’t try yet,  and the No. 3 The Gorgeous, my favorite in this month,  I JUST LOVE THIS! Oh My God! This neon electric peachy color and the bold pink of it! And I have to say I really love the texture as well, very pigmented bright colors. Well done Manhattan!

For the No.3. palette i bought a S-he aqua eyeliner, well it wasn’t my best buy for sure, I tried it and the color is not enough nice and don’t have enough coverage on the water line so i wouldn’t buy it again. I have to submit the expensive eyeliners worth the money.

These two the other palettes what I left in the shop, No. 1 The Fabulous for every eyes color and the No. 2, The Brave. I wouldn’t recommend the last one for brown eyes.  These very pretty colors too, get one and color up yourself for the spring!

And next to these ones, finally after 4 years I bought a new Maybelline AffiniTone concealer. I still don't have problems with the old one, It was an EverFresh one. But I don't know if  it is the same products just the name changed or what, because on their website I see three different products as concealer but any of them this one. I really don't understand why this one is different here in Hungary.  I love this product, the colors are very nice and natural, the liquid is smooth on the skin easy to apply and the most important has a flawless of cover. In the future I will give a try to their mineral concealer too. :)

Here are the concealer  from the american Maybelline website:

And mine one is this:

If somebody know the answer please sheer with me! :)

Now I have to go, 45 minute running waits me, I would prefer to stay and write to you more!

P.s.: I made a how to do tutorial too, next time I will post it on the next week!

Wish you a nice day with lots of smiles!

Kitti

 

This makeup will be my great favorite this spring! The pastel lipstick with the neon orange nails gives the feeling of freshness and energy.

The red lips dominate on this look. It is not just a red, but it is spring red and with this orange- coral tone it is a nice choice for welcoming the spring. On the cheeks you can see similar toned blush (a very thin layer like a breeze). The red lipstick was always one of my favorite, till now I used mostly deeper, cherry colors, but i really like this tone with mat effect.

This makeup its a stronger version. The grey eyes with silvery brilliance and orange-neon lips give a smart transit look from winter to spring. This look gives me the feeling of the 70′s Italy, Monica Vitti and other makeups, movies, photos come to my mind.

As the Bobbi Brown campaign photo shows us, we can combine colors more than ever! Like reds and pinks, looks lovely together…  No strict rules anymore!  Be brave to change, try new colors in makeup and in accessories too! The colors have impact on our daily mood as well as on others. Come on grab some bold energetic colors!

Definitely I will apply this beautiful makeup on the hot summer evenings! Not to mention those gorgeous white nails!

This is still an transit makeup between winter and spring. This is a dramatic smokey strong evening look which makes pop out all the eyecolors. This look is from the last Gucci fashion show.

And here comes the Cat-Eyes look! It will be the trend to leave the freckles visible, marked, and painted in beautiful cat shape to the eyes (I think regardless of trends it has always been beautiful). And if we have no freckles on our skin, just grab a light brown pencil and make some! :) Do it with the liner, don’t stick to black – try all the colors from red to blue. We can pair the cat eyes with almost pale face or we can choose pastel or neon lipsticks with mat or silk effect. Be generous with your lashes and make them as long as possible!

I hope you liked these pictures! Wish you a nice day!Ezen a képen látható smink nagy kedvencem lesz tavasszal, a pasztel színű rúzs, a neon narancs körmökkel annyira kellemes, friss, energikus hatást kelt bennem!

Ezen a képen a piros rúzs dominál, de ez nem egy akármilyen piros, korallos-narancsos tónusával remek választás a tavaszköszöntő napokra! Az orcákon is hasonló tónusú, de lehelet finom pír van. A piros rúzs eddig is nagy kedvencem volt, de inkább meggyes, mélyebb árnyalatokat hordtam,  de ezt a színt nagyon megkedveltem, főleg ilyen matt hatással.

Ez már egy erőteljesebb smink, A szürke szemek ezüstös ragyogással és narancs neon ajkakkal egy remek átmeneti, télből tavaszba megjelenést kölcsönöznek. Engem kimondottan a 70-es évek Olaszországára emlékeztet ez a smink. Monica Vitti és mások jutnak eszembe, képek, filmek, sminkek a régi de annál inkább pompás időkből.

Bobbi Brown reklámkapány fotója is mutatja nyugodtan lehet kombinálni olyan színeket amik eddig tiltó listások voltak, pink és piros például! Olyan jól néz ki együtt! Merjünk változtatni, próbáljunk ki új színeket sminkben és kiegészítőkben is! A színek nagy hatással vannak közérzetünkre és a körülöttünk lévőkre  is. Bátran nyúljunk merész energikus színekhez!

Ezt a gyönyörű sminket én biztosan fogom a forró nyári napokon hordani! Nem is beszélve a ragyogó fehér körmökről!

Ez még mindig egy átmeneti, télből tavaszba smink, mindenképpen esti megjelenéshez ajánlom, ez a dramatikus, erőteljes, füstös szem minden szemszínt kiemel. Ez a smink a Gucci idei tavasz-tél showján volt látható a modelleken.

És  jöjjenek a cica szemek! Trend lesz (de szerintem nem csak most hanem mindig nagyon szép) a szeplős bőrt természetesen, szinte smink nélkül hagyni és szép cicaszemeket festeni hozzá! És ha abban a helyzetben vagyunk hogy nincsenek szeplőink, hát nyugodtan kapjunk a kezünkbe egy világos barna szemceruzát és máris festhetünk párat az arcunkra!  Szemtusnál ne ragaszkodjunk a feketéhez, próbáljunk ki különböző színeket, a pirostól a kéken át mindent! :) Párosíthatjuk a cicaszemeket teljesen letisztult leheletnyi sápadt píres arccal, vagy választhatunk hozzá neon árnyalatú vagy pasztelesebb rúzsokat is, matt hatással vagy selyem fénnyel. A szempilláinkhoz legyünk adakozóak spirálügyileg, bátran hosszítsuk őket.

Remélem tetszettek a képek! Kellemes napot nektek!

 

Kezdjük is ezt a listát ezzel a gyönyörű, természetes, sportos sminkkel. Első látásra úgy tűnik ugye mintha teljesen sminktelen lenne az arc. Pedig ehhez a megjelenéshez is legalább négy termékre van szükségünk, az ecseteket nem számolva! Ez a smink natúr de mégis meleg tónusa, frisseséget energikusságot áraszt magából. Nekem kifejezetten tetszik ez az újfajta nude look, ahol a matt árnyalatok játszák a főszerepet, ellentétben  az előző évekkel, ahol inkább a ragyogó, aranyló arc és fénylő ajkak kombinációja volt trend.

 

A Valentino show sminkjei is elnyerték a tetszésem, a természetesen hagyott sűrű, kicsit fiús szemöldök nekem a fiatalság egyik jelképe (erről bővebben itt ovashattok: http://blog.makeuplab.eu/?p=433&lang=hu ). A ragyogó bőr és ezek a szaténfényű romatikus halovány pasztel színek igazán szépen mutatnak az ívelt hosszított pillákkal. Igazi 1800- as évek korabeli hangulata van. Hát még a ruháknak!

 

A Chanel idén tavasszal ezzel a Matchy- Matchy sminkkel reklámozza új kollekcióját.  Nem meglepő, hiszen a Chanel mindíg is figyelmet fordított a hagyományok ápolására. A Matchy- Matchy Make-Up a 30-as évek óta maradandó sminkelési  stílus, ami ápolt szofisztikált megjelenést kölcsönöz. Bár akkoriban még csak az ajakrúzs és a körömlakk összepasszoló színét jelentette, ma már ez hármassággá alakult, ajak,köröm és szemek, vagy ajak,köröm és orcák színeiben.

 

 

 

Ezt a képet nem elemezném túl sokat,a színösszeállítás kellemes, kis tavaszias de nem több. Viszont ez a fény nem igazán tetszik ezzel az árnyalattal. Pedig erre a szájrúzsra épült az egész reklám…

 

Itt Vivienne Westwood bemutatójáról láthatunk egy sminket, igazi boszorkányos igéző megjelenést adnak a zöld vizes árnyalatai, kis sárga fényekkel kiegészítve. Ennek az utcai változata természetesen sokkal enyhébb.

 

És jöjjenek most a kedvenc képeim ebből a válogatásból, a Vouge oldalain jelent meg ez a beauty anyag, itt aztán lehet gyönyörködni a lágy pasztel színekben. Még így képen is átjönnek ezek a krémes géles textúrák. Remek fotósorozat lett szerintem nem mindennapi hangulattal. Kár hogy nem a Lancome kapta ezt meg mint kampány fotókat, hiszen az ő szimbóluma a rózsa immár 77 éve. Armand Petitjean alapította márka nevét a Le Château de Lancosme kastélyról kapta, és a térségben dúsan növő rózsái miatt lett ez a jelképe. Ezeket a fotókat mindíg a Lancome -hoz fogom kötni.

 

 

 

 

Itt egy igen túlretusált képet láthatunk, de ezek a színek csodálatosak! Hát ezek az árnyalatok azok amiket már ritkán találunk meg a drogériákban, ehhez már prémium termékek kellenek.  Amit kipróbáltam és tudom hogy ilyen gyönyörű , ragyogó, többdimenziós, fényvisszaverő színei vannak az a új  Dior Garden Party kollekcióban megtalálható 5színű szemhéjpúder, amiről a kettővel ezelötti posztomban már írtam. Nekem borzasztóan tetszik mikor a szemöldök ki van világosítva, persze ehhez nem kell befesteni, vannak technikák amivel otthon is lehet érni ezt a hatást, világosítani 3-4 árnyalatot.  Szőkék esetében pedig szinte láthatatlanná is lehet tenni.

 

 

Ezen az utolsó képen látható színek már sokkal igazibbnak tűnnek a szemeken, ezeket a sminkeket pontosan ugyanígy studió körülmények nélkül is el lehet készíteni. Itt is erősen pigmentált színekre van szükségünk de ehhez már közép kategóriás sminkek is elégnek bizonyulnak. Én nagyon szeretem ezeket az intenzív, vidám, merészebb pasztell színeket is!

 

 

 

A következő részben a tavaszi-nyári szezon másik két trendjéből fogok szemezgetni, a neon színekről és a macskaszemekről lesznek képek összeválogatva. Remélem kaptatok egy két ötletet ebből is, de ahogy most az időjárást elnézem, van még pár hetünk megtalálni a hozzánk legközelebb álló megjelenést tavaszra!

Ebben a cikkben a CATRICE márkáról lesz szó, körübelül 2 éve látom a drogériákban ezt a sminkcsaládot és úgy veszem észre, igencsak fiatalos lendületes csapat állhat a név mögött. Mindíg hozzák az összhangot a szezon trendjeivel is, de saját erős arculatuk, szériáik is vannak.A körömlakkjaik iránt szinte rajongok, széles paletta, nem mindennapi bátor színvilág. Szempúdereit is használom. Odáig még nem merészkedtem, hogy az alapozójukat kipróbáljam, mivel ennyire új a cég, inkább maradok a már jólismert, többévtizedes múlttal rendelkező márkák alapozóinál és spiráljainál. Nem szeretnék sem szem, sem pedig bőíritácíót, ami a hasonló árfekvésű, bár egy kategóriában nem is emlithető, Essence termék már okozott. (Ha valaki használja a Cartice  alapozóit kérem küldje el a véleményét róla!) Igy elsők közötti próbálkozások után  végleg száműztem az Essence márkát a sminkestáskámból. Bár szájfényei közül, többet még ma is használok, de ezen túl, semmit nem tennék sem az én sem más arcára. Főleg az alapozóitól tartsátok távol magatokat, el se merem képzelni mennyire rossz lehet a bőrnek. Én egy metál szemhéjtusával jártam pórul, oly annyira égette a szemem, hogy le kellett azonnal mosnom és még utána 15-25 percig nagyon kellemetlen volt. Pedig én aztán 10 éve sminkelem magam és 6 éve másokat, soha nem találkoztam ilyen erősen irritáló hatással.

De visszatérve CATRICE!

Kezdjük is a legnagyobb meglepetéssel amit nekem okoztak! A “HIDDEN WORLD” limitált kiadásából elsőként a Illuminating Base-t emelném ki! Gyönyörű highlight-ot ad az arcnak. Érdekes, hogy más drogériákban megtalálható sminkgyártó cég nem dob piacra highlighter termékeket, miközben ez a 21. század sminkjének alapvető eleme lett a highlight.  Bár a gyártó szerint egész arcra kell kell használni, én inkább a kontrasztok megjelenítéséhez ajánlom. Főleg az arccsonton a pirosítás felett mutat nagyon szépen, ragyogóvá teszi az egész  megjelenésünket!

Mivel itt limitált szériáról van szó, azt hiszem február végéig lehet a terméket megvásárolni. Aztán lesz-e útódja az a jövő zenéje.

 

 

Ami megragadott még, az ez a két To Stay hab állagú szemhéjpúder tavaszias színei és könnyű állaga és felvitele miatt ajánlom. Ezekben a színekben keressétek 01 Wood You Follow Me? , 03 Rosy&Cosy

 


 

Ennek a kollekciónak a körömlakk színei közül is kettő nagyon megtetszett, 01 White and Seek és a 02 Walk On Air. A fehér körömlakkokat én szoktam kombináni egy glitteres ezüstös fedőréteggel adva nekik egy kis játékosságot.

  

A ” Nymphelia” Trend kiadása Catrice-nek talán február végén lesz karnyújtásnyira tőlünk a drogériák polcain, bár én szinte semmit nem találtam ami tetszene, sőt inkább meghökkentséget váltott ki belőlem a márványos szemhéjpúdereik és pirosítók látványa, ennél a Catrice sokkal jobbat tud ha akar. Azért a ” Nymphelia” Ultimate körömlakkoknak van helye ebben a cikkben. Ezek a színek sorrenben 690 Fred Said Red, 710 Dulce & Havanna, 830 Salmon & Garfunkel


 

 

 

Limitált szériákon kívűli, de új kiadású szemhéjpúderek közül és a régi palettáról is találtam remek árnyalatokat amik igencsak  beleillenek fagyis pasztel színeikkel  a 2012-es tavasz-nyár szezonjába, kezdve az új Absolute eye Mono szemhéjpúderekkel, 460 John Lemon, 480 Kiwi Wonder, 510 In Love With Hulk, 520 Bonnie & Cloud


 

 

És folytatva a sort a már régi palettáról, két neonos színnel és kettő nude árnyalattal. 320 Dalai Drama, 370 Dont Lie Lac!, 340 Ooops…Nude Did it again!, 080 Go, Charlie Brown!

 


Az új kiadású rúzsok közül két színt emelnék ki, 200 More Is More kellemes cukorka színe remek választás tavaszra, 210 Pinkadilly Circus is egy csodaszép erőteljebb pastel pink , világosan árnyékolt szemekkel kombinálva tudom elképzelni.

 


 

És az állandó paletta pasztelesebb árnyalatai, ami már a divatházak tavaszi sminkszériájához hasonlítanak, 050 Princess Peach, 150 Lovely Lilac, 220 Mrs Brightside ultimate shine,  180 Meet Violeta ultimate shine

  

És az ehhez illő,  új kiadású ultimate körömlakkok pasztel árnyalatokban, 080 Sing: Oh, Champs-Élysées , 240 Sold Out For Ever, 700 Birdy Reloaded! , 780 Welcome To Roosywood, 820 Pimp My Shrimp

 

 

 

Itt pedig a Carice divatos neon színű rúzsai, bár a régi palettából, de mindenképpen a szezon erőteljes bátor árnyalatai. Nekem ebből a narancsos árnyalat tetszik a legjobban, sajnálattal könyveltem el hogy nem készült színben hozzá passzoló körömlakk.  140 Pinker-bell, 060 Oh Juicy! 100 Lobster Love


 

 

És az erőteljes merész neon körömlakkok a napsütéses tavaszra, nyárra: 790 The Pinky And The Brain (új), 850 Aretha’s RESPINK (új), 360 Raspberryfields Forever, 690 Fred Said Red (új), 410 Pool Party At NightA rózsaszín vagy neon színű ajkakhoz igen jól passzoló Defining Duo Blush 50 Apricot Smoothie arcpírosítót emelném még ki, ez is új darab a kollekcióban.

 


 

És utólsónak hagytam a számomra  két legkedvesebb körömlakkot, ezek a természet kis bogarai, lepkéi ihlette irrizált  színek nagyon tetszenek nekem, natúr sminkekhez , ahol  kissé ki van emelve a szem vízzöldekkel és türkizzel, számomra a legkellemesebb megjelenést jelenti tavasszal. 840 Genius In The Bottle (új), 740 I Don´t Mint (új)

 Let’s start this list, with this beautiful, natural, sporty look.  The face looks absolutley un-makeuped for the first sight. In turn, to reach this look we need at least 4 products not counted  the brushes! The natural but warm tone of this make-up, emanates vividness and energy.  I like specifically this new style nude look, where the matt sades plays the mean roll, counter with the last years, where the trend was  sheer bronzed, goldish face with high-glossed lips.

 

 

The Valentino show’s makeup win my attention as well. The naturally left , thick, little bit boyish eyebrows is one of the symbols of youth for me. The flawless skin and these satin-glowed, romantic, pale pastels looks truly beautiful with these arched, longed lashes. It has a really elegant and romantic feeling.  You must see the dresses as well!

 

 

The Chanel advertising its new limited series makeups  with this Matchy-Matchy makeup. Not a surprise, because  Chanel always turn attention to keep nice old styles alive.  The Matchy-Matchy Make-Up was the style of the elegant women in the 30′s  and stayed permanent  in the makeup history forever.  That time it meant the lipstick and nailpolis had to match in the same color, but nowadays it become a trio look,  lips, nails and eyes or lips, nails and cheeks have the same or very similar shade.

 

 

 

 

I don’t wanna analyze for long this advert by Revlon, the color combination is pleasant, little springy but not more.  However I don’t like this glossy shine  with this tone of the lips. In turn the all advert about the this…

 

 

Here we can see a makeup look from Vivienne Westwood’s fashionshow. These water greensshades and the satin yellow around it  truly gives a bewitchingly look . Of course the street version of this makeup much low-key.

 

 

And here comes my most adored pictures from this collection, I saw this beauty editorial first on the pages of the  Vouge. Here we can delectate in these soft pastel colors.  I almost feel on my fingertips those creamy- jelly textures… I feel pitty for that not the Lancome got this as campaign photos, because it is the brand who has the symbol like these roses,  sience 77 years. Armand Petitjean set up the brand, he name “Lancôme” was inspired by the ruins of a castle, Le Château de Lancosme, while the roses in the area inspired the company’s symbol of the single golden rose.

 

 

 

 

Here we can see a heavily retuched picture, but these colors just amazing! These sades and textures which are worth the money. Impossible to reach this radiant with drugstore makeups. I Know that, because i tried, Dior Garden Party 5 eyeshadow palette  has the glowing beautiful colors to reach this look. I love so much when the brows look so light!

 

 

The colors are more easily achievable from this last picture. Here we need well pigmented products. I really love  these intensive, happy, bold pastel colors!

 

 

 

In the next part I will select some looks  of the other trends, neon glow lips and cateyes as well will mark our next spring and summer.