Category: Articles


Marina Linchuk volt a szerencsés topmodell aki részt vehetett ennek a fotósorozatnak a megalkotásában, amit a Vouge Japan tett az oldalaira és címlapjára a 2o13-as márciusi számában. A fotókon élő pop-art-á varázsolták a szépséget. A Playing with Color nevű képsorozattal szeretnének megemlékezni a nagyszerű és legendás művészről aki nem más mint Roy Lichenstein. A derűs, mókás fotókat  Lacey fotográfusnak  köszönhetjük, de akinek még jobban az a sminkmester akiről viszont nics sehol fenn információ. :(

Engem ritkán ragadnak meg beauty fotósorozatok, szinte mindent láttam már, de ennek a frissesége, színessége nagyon tetszik!

Sajnos nekem is télen ajkaim könnyen szárazzá és repedezetté válhatnak. Mivel az a réteg olaj, amit természetesen termel a test az ajkak bevonására, egyszerűen eltűnik.

 Ennek oka természetesen a hideg, száraz, szeles idő. Fűtés miatt az otthonaikban drasztikusan visszaesik a páratartalom, ami nem csak az ajkakat de az egész testünket is szárítja. A kicserepesedett ajkak tünetei a szárazság, égő érzés, pirosság, duzzanat. De ha nem figyelünk rá oda hamar rendkívül szárazzá válhat és a bőr kifeszülés közben mélyen berepedhet ami igencsak fájdalamas és sok esetben vérzéssel is jár. Sajnos erre ráteszünk még egy lapáttal, ha a már úgyis kiszáradt szánkat nyalogatjuk, gondolván ezzel hidraltálhatjuk kicsit, de pont az ellenkezőjét érjük el vele. A nyálban található enzimek nedvességet szívnak el az ajkakból.

De van megoldás! A megfelelő hidraltálás védelmet nyújthat a kicserepesedés ellen.Az ajakbalzsamok ideiglenes megkönnyebbülést adhatnak. De időben kell elkezdeni a használatukat. Gyakran hallom, a vazelin alapú termékek meggyógyítják a kiszáradt ajkakat, de az igazság az az, hogy csak megállítja a nevedvességvesztést, de nem hatol át a bőrön, hogy regenerálja. A lanolin, méhviasz már egy jobb megoldás és sok ajakápoló termékben megtalálható. És persze szerezettek be otthonra egy párásítót ami nemcsak a bőrötöknek fog jót tenni, de az alvást is kellemesebbé teszi, könnyíti a légzést és nem ébredsz többé fel az éjszaka közepén kiszáradt, irritált torok miatt. És persze ne feledkezzetek meg a napi 2 liter folyadékról sem! :)

Kellemes hidraltált napot! :D

Kitti

Szép Szombat estét Mindenkinek!

Sokáig keresgéltem a megfelelő alakformáló videókat youtube-on, de az esetek többségében  bikinifelső+cicanadrág (jobb esetben volt rajtuk) + szilikon kombó hölgyekbe botlottam virtuálisan, és a videó abból állt, hogy hol a keblüket, hol pedig a feneküket vette a kamera hosszú percekig premiere plan és közben néha egy egy snittnél megspriccelték a testüket egy kis műverejtékkel és hozzá nyögdécselve elszuszogták, hogy milyen nehéz is ez a feladat és mennyire izzadnak! :D

De mindez egy fabatkát sem ér azoknak akik tényleg a gyakorlat érdekelne. Sokan vannak akiknek ez bejön, hozza is szépen a nézetséget.  De azt nem tudom elhinni, hogy ez igazán inspirálna sportra bárkit is.

De! Találtam hasznoskat is! :D Ezeket a normális videókat már nem könnyű megtalálni.

Itt postolok pár olyan videót ami nekem igazán profinak tűnik és én is gyakran elvégzem őket otthon, mikor nincs módom edzőterembe menni.

Az első fenék feszesítő gyakorlatokat mutat be, az alatta lévő pedig a hasi izmokkal foglalkozik .

httpvh://youtu.be/DJ9ym_n3oK8
httpvh://youtu.be/U-XWhwwJ7dw

Érdemes körülnézni a passion4profession oldalán is, ahol rengeteg más gyakorlatot találhatunk, izomcsoportok szerint kategorizálva.

http://www.youtube.com/user/passion4profession/videos?view=0

Én a fent említett kettőt szoktam redszeresen végezni és egyet biztosra mondhatok, ha elég kitartással csináljátok pár héten belül meg lesz a látávnyos eredménye!

Puszi Nektek!
Kitti

Sziasztok Szépségek!

Jól benne vagyunk a télben, pedig már azt gondoltam ilyen havazások már nem is lesznek! Kellemes meglepetés! Jó jó, tudom nem egyszerű a közlekedés, dehát nem gyönyörűszép ahogy hull a pelyhes fehér hó? Imádom!

Viszont aminek nem örülök, sajnos azt vettem észre, nagyon sokan vannak körülöttem megfázva vagy influenzásak, amiről részben a kissé meggyengült immunrendszer tehet. Az immunrendszer gyengüléséről pedig mi. Ne feledkezzünk meg róla, ezeket a hónapokat is már nehezebben viseli a szervezet, de a teljes felhalmozott készletek tavaszra ürülnek ki igazán. Sok más vitamin mellett főleg a C és a D-vitaminokban szenvedhetünk hiányt. Úgy is hívják ezt az állapotot, hogy tavaszi fáradtság.

Évszaktól függetlenül, egyébként sem árt 3 havonta végigcsinálni egy vitamin kúrát, ami azt jelenti, hogy 3O napon keresztül szedjük valamelyik multivitamint.

Én vitamin terén a kismama, várandós multivitaminokra esküszöm, ezek közül is azokra amelyek tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat és ásványi anyagokat is, de finoman. Ezeket a táplálékkiegészítőket nagy odafigyeléssel állítják össze, úgy hogy a vitamin és ásványi anyag egyensúly a nőkben legmegfelelőbb legyen a baba korai fejlődéséhez.

Én úgy gondolom, nemcsak várandósoknak és terhességet tervező nőknek kellenek ezek, hanem minden nőnek akik nem tudnak kellő vitamint, nyomelemet és ásáványi anyagot bevinni. Ami valljuk meg, nem egy egyszerű feladat a mai világban. Kilószámra azért senki nem tudja enni a gyümölcsöt, zöldséget. Főleg nem télen. A helyes táplálkozás egyik pillére az egészséges életnek, és oda kell rá figyelni, változatosan étkezni, de mindemellett nemárt megtámogatni a szervezetünket egy-egy vitaminkúrával.

Az étrendkiegészítő amit én szedek, ha érzem kell egy kis plusz energia, az egy remek svájci termék. A neve: Pharmaton Matruelle. Ez egy lágy zselatin kapszula, amit én a reggelinél szoktam bevenni.

A jód, a vas és a folsav, amiben különbözik egy nem állapotos és egy állapotos nő vitamin és nyomelem igénye, ezekből, a babát váróknak, vagy tervezőknek több kell. De semmi bajunk nem származik e többletből, maximum nem lesz felhasználva, a felesleg később kiürül a szervezetből.

Viszont az állandó szedését egyik multivitaminnak sem ajánlom.

És még egy tanács a téli megfázásos időszakra.

 Nagyon fontos az életünkben az a drága Nap! Európai emberek lévén, sajnos nagyon kevés napfényhez jutunk télen, így lecsökken a D-vitamin állományunk.

 Nem vagyok egy szolárium fan, de meg kell hogy hajoljak a tény előtt, hogy a D-vitamin pótlás érdekében, igenis egészséges, legalább 1 hónapban egyszer, 1O perce befeküdni ezekbe a masinákba. Személy szerint engem a gép típusa nem érdekel, annál inkább, hogy Philips csövek legyenek benne. Úgy vettem észre ezek a legkíméletesebbek a bőrömhöz.

Ti szedtek valamilyen táplálékkiegészítőt télen?  És melyiket?

Köszönöm az elolvasást! :)

Nagyon szép csütörtök estét Nektek!

Kitti

2013!

Sziasztok!

Először is, mivel ez itt az első poszt az évben, szeretnék Nektek Nagyon Boldog Új Évet Kívánni! És azt, hogy legyen kitartásotok egyre közelebb érni mindahhoz amit erre az évre terveztek és aztán újabb és újabb célok kitűzésére! Az ÚT a fontos és az AKARAT. :) És a POZITÍV GONDOLKODÁS! :) Mindnyájan különbözőek vagyunk, más célokkal, más életpályákon fontos hogy mindíg magunkhoz képest akarjunk jobbak lenni és ne hasonlítsuk magunkat másokhoz.

Rengeteg spirituális vagy életvezetési könyv, cikk van, amiben számos tanácsot kaphatunk, hogyan is tehetjük jobbá, egészségesebbé, boldogabbá a saját és körülöttünk lévő emberek életét. De ami a leglényegesebb, használjuk is ezeket a bölcsességeket, tegyük át a gyakorlatba és éljük meg ezeket.

Minden egyes új év lehetőség arra hogy számba vegyük az óév történéseit. Gondoljuk át mik is történtek az életünkben, személyes kapcsolatainkban. Szűrjük le a konklúziót, mit csináltunk helyesen, mit nem, kit bántottunk meg, ki okozott nekünk örömöt. Mi az amit teljesítettünk és mi az, amit nem. Mi az  amin szeretnénk változtatni, mi az amit szeretnénk elérni. Mindíg törekedni kell a jobbra. :)

De visszatérve előző gondolatomhoz, életvezetési tanácsokat sokat olvashat az ember és nagyon hasznosak is, én mégis azokat értékelem a leginkább amiket a szeretteimtől hallok. Ezeknek a mondatoknak az elhangzására mindig emlékezni fogok.

Ne felejtsünk el figyelni egymásra, folyamatosan tanulhatunk a másiktól.

Szeretném megosztani veletek ezeket a gondolatokat amiket a szeretteimtől, barátaimtól hallottam az elmúlt évben és szinte  belémivódtak. Sorban az első a Kedvesemtől való, következőek pedig testvérétől és szüleiktől, barátoktól. Szerencsés vagyok hogy ilyen családot kaptam és ilyen barátokat.

” Annyi mindenben hisznek az emberek, a tenyérjóslástól kezdve a szellemjárásig, akkor vajon miért nem hihető az embereknek az, ami sokkal racionálisabb dolog ezeknél, hogy az ember tud változtatni saját magàn?”

Kaljuste Tamás

” Én minden emberre individuálisan nézek és nem próbálom bekategorizálni őket valamilyen csoportba vagy ami mégrosszabb, egységekként kezelni.”

Kaljuste Orsolya

“Az egészséges élethez a legfontosabb, hogy megteremtsük, megtaláljuk az egyensúlyt. Mind táplálkozásunkban és mind otthonunk, kapcsolataink, életvitelünk kialakításában.”

Dr. Szabó Eva

” Meg kell bízni a természetben.”

Dr. Szabó Éva

” Egy ölelés, egy simogatás gyereknek-felnőttnek egyaránt nagyon fontos. Adni kell a melegünkből.”

Dr. Kaljuste Urmas

“Az élet olyan mint egy egyenlet. Ha érzed valami nincs rendben, állj meg egy picit és vizsgáld meg a helyzeted. Biztos fogsz találni valami negatívat, na azt kell kivonni. És a megüresedett helyet valami pozitívval kitölteni .”

Kiss András

“Az élet szép csak tudni kell mitől szép.”

Filkor Zsuzsa

Köszönöm az elolvasást,  minden jót és szépet kívánok nektek  erre az évre is!

Kitti

Ti is szenvedtek a cserepes ajkak miatt? Nekem is szokott kellemetlenségeket okozni főleg mikor elkezd hűvösödni az időjárás. Akármennyire is szép árnyalatú rúzst is használok, csak akkor mutat jól, ha a bőrfelület, amire kerül jól kondicionált és kellően hidraltált.

De mi sem egyszerűbb mint ennek a problémának a megszüntetése, pillanatok alatt selymesen puha ajkaink lehetnek ha alkalmazzuk otthonunkban ezt a pár perces kezelést.

Először is szükségünk lesz egy börpuhító készítményre, az én választásom általában a Vaseline Lip Therapy Petroleum Jelly vagy az Elizabeth Arden 8 Hour Cream ami szintén petróleum alapú, de sima vazelint is használhattok. Ezek valamelyikével bőségesen fedjük be  ajkainkat, hagyjuk hatni 1O-15 percig.

Ezután fogjunk egy fogkefét (lehetőleg legyen egy amit csak erre használunk) és dörzsöljük vele az ajkainkat 5 percig. A felpuhult felesleges elhalt bőrt, hámsejteket így könnyen és szinte 1OO %-ig eltávolíthatjuk, mindemelett pedig a dörzsöléssel beindítjuk ajkainkban a vérkeringést amitől gyönyörűen telt és rózsás lesz!

Ez után vonjuk be egy réteg ajakápolóval, ami segít megőrizni a kezelés által kapott selymesen puha végeredményt. Az én kedvenc ajakápolóim a Carmex és a Dr Hauschka.  Minkettő megtalálható tégelyes és tubusos kiszerelésben is.

Hetente ismételhetjük, vagy amennyiszer szükségesnek tartjuk.

Sziasztok Szépségek!

Remélem mindenki nagyon jól érzi magát ebben a végtelennek tűnő indián nyárban, én nagyon élvezem! :)

Sokan kértétek tőlem, hogy mutassam meg hogyan csinálom lazán hullámosra a hajam, amit pár videómban láttatok.

A tegnapi nap pont alkalmas volt erre, mert végre kimozdultunk barátainkkal, elmentünk vacsorázni egy jó kis étterembe és utána még Európa egyik legjobb koktél bárjába is beültünk, ami történetesen Budapesten van. BOUTIQ’BAR-nak hívják, a Paulay Ede utcában található és tényleg rászolgáltak az Európa egyik legjobb bárja címre, mert mind a koktélok mind a hangulat nagyon kellemes volt!

http://www.boutiqbar.hu

Ami még nagyon tetszett, hogy nemcsak a koktélok voltak különlegesek, de még a soft drink-eknek is hatalmas a választékuk. Például az uram gyömbért szeretett volna inni, és volt vagy 4 különböző fajta gyömbér üditő. Végül rájuk bíztuk magunkat és egy Jamaikai dobozos gyömbért kapott, aminek annyira zamatos, enyhén csípősen izletes volt, hogy én egyből meg is ittam a nagyrészét. :) Bár sörnek hívják, nem tartalmaz alkoholt. :)

Aztán szerencsére megérkezett a meglepetés koktélom én is a bár tenderre bíztam magam és megintcsak nem csalódtunk.

Na de visszatérve a post igazi okához! :) Én nagy általánosságban, kibontva, egyenesen hordom a hajam, ritkább esetben lófarokba fogva. Néha elkap a hév hogy változtassak kicsit rajta, de persze nincs kedvem órákat a hajammal bíbelődni, ugyhogy ezek a lágy hullámok azok amiket még türelemmel el tudok készíteni, mivel nekem csupán kb 10 percet vesz el az életemből. Ez pedig vállalható áldozat az eredményt tekintve. :)

Ezek a hullámok csak frissen mosott hajon működnek és maradnak meg egész este.  Bár én nem használtam, de ha nektek van bevált hővédő készítményetek használjátok a sütés elött, de mást (hajlakk, zselé, hajhab, stb..) semmiképpen se, mert megégnek.

Az én fegyverem egy GA.MA Tourmalinos, 33mm-es kaliberű sütővas. Ami a nagyobbak közé sorolandó, a hasonló vagy nagyobb méretűekkel lehet laza természetes hullámokat készíteni. Itt említeném meg, hogy ezt a sütővasak királynőjét az én édes drága kis sogórnőmtől kaptam születésnapomra.  Mindíg ráérez mi is a szívem vágya és beauty témákkal akár órákig is fáraszthatom! :)

Amiket a videóban használtam:

És itt tudjátok megnézni a videót,

httpvh://www.youtube.com/watch?v=r6jQFU2_V8I&hd=1

Remélem tetszik nektek ez a megjelenés.

Köszönöm hogy elolvastátok, megnéztétek a postot!

Kellemes hosszú hétvégét nektek!

E szín ajkakon hordott  áldásos hatásáról azthiszem nemtől függetlenül mindenki tudna mesélni. A vörös rúzs nagyon csinos és vonzó tud lenni, ha megfelelően használjuk. Ez egy olyan klasszikus szín, ami letisztult stílust ad a megjelenésünknek… A nők több száz éven keresztül imádták a rúzsnak ezt a színárnyalatát és ez nem is fog megváltozni.

De miért is olyan elragadó ez a szín és vonzó a férfiak számára?

Ha hiszitek, ha nem a választ a természet adja. A kutatók szerint ennek a vonzódásnak evolúciós oka van: a vörös színt a férfi agy tudat alatt a megemelkedett ösztrogén szinttel, a termékenységgel és a szexuális izgalommal azonosítja. Az állatvilágban is ismert ez a jelenség: csimpánzoknál és bonobóknál jegyezték fel, hogy a termékenységük csúcspontján a nemi hormonok magas szintje mellett vörösre változik a nőstény arcbőre, amit a hímek szexuális kezdeményező jelként érzékelnek (South-Bretagne University)…. Lehet az arcpírnek is hasonlatos leképeződése van a férfi agyban?

Itt van néhány tipp hogyan is viseld a piros rúzst!

 • A piros rúzsnál a szemfestést ne vigyük túlzásba. Általában világos szemfestéssel párosítjuk, nappalra bézs, homok vagy világos-szűrke szemhéjpúdert válasszunk, estére pedig arany, ezüst vagy közép-barnás árnyalatokat!
 • A piros rúzs egyszerre merészséget, ragyogást, bőséget és szexualitást jelent. És pontosan ez az ok, amiért sokunk húzódozik a használatól, pedig csak a jó időzítés a fontos, használjuk bátran mikor adódik alkalom, mint például egy romantikus vacsora, ünnepek, vagy csak éppen mert olyan napunk van hogy szuper nőiesek szeretnénk lenni! De óvakodjunk a rendszeres, gyakori használatától, mivel az pont az ellenkező hatást váltja ki, és már nem lesz meglepetésszerű a támadás! :)
 • Tedd kifinomulttá a a piros ajkas megjelenésedet  egy kis francia csavarral, kombináld szemetgyönyörködtető  szép pár fülbevalóval és magassarkú cipővel!

Pár kép hogyan is viseld stílusosan ezt az árnyalatot ajkaidon ezt az árnyalatot

According to ABCNews.com, it is very dangerous to use fake fragrances as they may contain such things as urine, bacteria and antifreeze which will be absorbed into the skin along with all the other active ingredients.

Valerie Salembier, senior vice president and publisher of Harper’s Bazaar magazine, made a warning statement on ABC’s “Good Morning America,” saying that people are putting something on their face, neck, or their wrists – very sensitive parts of the body – so, to have active ingredients that could endanger one’s life is a very serious health risk. Salembier and her colleagues have dedicated themselves to testing fake products for more than 6 years. In the January issue of Harper’s Bazaar, it is fake perfumes that are being exposed and targeted.

Experts in Britain and Ireland conducted a thorough investigation, analyzing and testing fake fragrances, as a result of which they detected urine in some of the scents they seized. Authorities speculate that the reason urine is being used is as ph balance stabilizer as well as for its color. Dermatologist Jeannette Graf, of Great Neck, N.Y., told ABC that a real perfume does never cause any kind of reaction or skin irritation, but there are more and more cases showing that counterfeits can cause contact dermatitis, or even an inflammation of the skin.

According to Graf, people will instantly say that they felt different as soon as they put on fake perfumes. In particular, they feel burning, they may see redness, they just do not feel comfortable, feeling that the scent does not smell right. And that is almost immediate, Graf says. Dermatologist added that she is beginning to see an increased number of cases, because these days counterfeit perfumes are easy to buy on the streets and on the Internet.

The experts say that before you buy a cheap designer perfume, you should be aware that it could be a fake and contain products that could even be harmful to your health. According to Valerie Salembier, these are the things you need to keep in mind before purchasing a fragrance:

 • If a designer fragrance seems too cheap, it is very likely to be a fake.
 • On a real perfume, the cellophane is wrapped very tightly around the box. Most fake products, however, don’t have the cellophane so tightly wrapped. If the cellophane is moving around the box, that is a sure sign the perfume is a fake.
 • If the perfume’s box is made out of very thin material, the product is most likely a fraud. Any high-class beauty manufacturer is using paperboard of the highest when creating a carton for their product. Thin packaging signals the product is a fake.
 • It is very important to watch for an uneven brand name or any misspelling on the packaging.
 • The product’s barcode should be at the bottom of the perfume box. If the one is at the side of the box, you should be suspicious.

Source: Harpers Bazaar, ABCNews.com 

Vigyáznunk kell, hogy milyen parfümöt fújunk magunkra. A Harper’s Bazaar magazin arra hívja fel az olvasók figyelmét, hogy a hamis parfümök összetevői komoly egészségügyi kockázattatot rejthetnek magukban.

Fagyálló és vizelet a hamis parfümök összetevői között

Fagyálló? Baktériumok? Vizelet? Néhány összetevő, amelyekre a hamis parfümök elemzése során bukkantak a szakértők. A hamisított kozmetikumok használata a bőrrel való közvetlen érintkezésük okán komoly egészségügyi kockázatot jelenthet -írja a hamisitasellen.hu.

A Harper’s Bazaar magazin egyik számában hívja fel az olvasók figyelmét a hamis parfümök használatával járó kockázatokra, és mindazokra a nem túl bizalomgerjesztő összetevőkre, amelyeket ezekben találtak a laborelemzések során.

Mivel számos parfümmárka luxuscikknek számít, a termékek hamisítása igen gyakori, ráadásul olcsó áruk miatt sokan meg is veszik őket. A szakértő szerint azonban érdemes átgondolni, hogy mit fújunk magunkra, mivel a lefoglalt hamisítványokban nem egy alkalommal bukkantak olyan veszélyesnek minősíthető összetevőkre, mint a fagyálló, különböző baktériumok vagy épp a vizelet. Ez utóbbira brit és ír akciókban előkerült termékek elemzése során bukkantak. Valószínűsíthető, hogy használatával az elfogadható PH szintet és a kívánt színt kívánták elérni a hamisítók. A hamis parfümök a test különösen érzékeny bőrfelületeivel, a csuklóval, a nyakkal, az arccal érintkeznek, így a bennük rejlő nem megfelelő összetevők veszélyes egészségügyi reakciót válthatnak ki. A műsorban megszólaló bőrgyógyász hozzátette, a veszélyes összetevők hatása – enyhébb esetben is bőrpír, viszketés, kiütések – gyakorlatilag azonnal jelentkezik.És még azt is hozzátette, hogy elkezd fokozott számú hasonló üggyel találkozik, mert manapság hamis parfümökhöz könnyen hozzálehet jutni már nem csak az utcán, de az interneten is.

A hatalmas hamísítvány kereskedéstről itthon is megbizonyosodhattunk,  a határunkon elkapott két szállítmány által, egyik tehergépkocsiban 250 millió forintot értékű hamis parfümöt találtak, míg a másiknál ez fél milliárd forintnyira rúgott

Ezekre a dolgokra kell odafigyelni parfümvásárlásnál:

 • Ha a parfüm túl olcsónak tűnik, valószínű hamisítvány került a kezünkbe.
 • Ha a borító celofán nem teljesen passzos vigyázzunk! Az igazi parfümök csomagolása mindíg nagyon szoros.
 • Ha a dobozának az anyaga rossz minőségűnek tűnik, vékonynak az nem jó jel. Az igaziak kifogástalan papírminőséggel kerülnek a polcokra.
 • Ha tudjuk hogy az eredeti parfüm felirata dombornyomott a dobozon, ezt feltétlenül ellenőrizzük le, általában a nem igaziaknál nem foglalkoznak ilyen részletek lemásolásával.
 • A vonalkód mindíg az alján van, ha a tetején vagy oldalán látjuk, gyanakodásra adhat okot.
 • Általában az eredeti parfümöket ha kupakjuknál fogjuk meg és enyhén rázzuk, megtartja a parfüm üvegét, hamisítvényoknál sok esetben ez nem működik.

Forrás: penzcentrum.hu, Harper’s Bazaar


What is chemical peel and what is it used for?

Chemical peel is a non-invasive method used for brighten and rejuvenate ageing skin, smoothing out fine wrinkles, acne scars and enlarged pores and removal of pigmentation. It affects too oily skin also.
Chemical peel is a quick and effective procedure used for rejuvenate and regenerate the skin of the face, neck and décolletage, as well on the skin of the back of the arms and the back by a chemical way. This procedure is suitable for anyone who is looking for a quick improvement in their skin appearance, the smoothing out wrinkles and repairing skin damaged by sun. The procedure lasts several minutes and a peeling solution of a variety of substances is used, most often hydroxy acids. During the treatment the physician applies the solution on the face with a small brush - the skin’s own regeneration is visible immediately following the procedure.

Based on the depth of the damaged skin and also according to the chosen concentration and length of application we divide peels into three categories: light, medium-deep and deep.

Chemical peel – glycolic acid

The dermatologist applies to the skin a glycolic acid (a biological substance obtained from sugar cane) in various concentrations (15%, 40% and 70%). Based on the chosen concentration and the length of application it can be a light, medium or deep peeling.
This peeling is one that will show immediate effect. This substance causes the skin’s top layer to disintegrate. It is subsequently peeled away and the skin below is regenerated. Thereby the skin looks younger and fresh. The treatment is performed with an equal application of an active solution to the areas to be treated. After a few minutes, the solution is neutralized and wiped off.

The procedure is usually performed in several sessions, approximately 4 to 6 times, depending on the type of skin damage. It may be combined with other methods, such as face -lift.

Chemical peel – Jessner ´s Peel

This is the solution used for deep peeling. It is a concentrate of resorcinol, lactic acid and salicylic acid. Pigment spots, acne, small acne scars and other skin roughness can be removed with it. A red rash, small crusts and swellings can appear and may last for a week or longer following the treatment. But the final effect in the form of smoother and cleaner skin will appear within 7 to 10 days.

Chemical peel - TCA

Less concentrated TCA peel immediately separates the top skin layers and thereby removes gentle wrinkles and improves the skin’s structure. In higher concentration it is used instead of laser treatments to smooth small acne scars or facial wrinkles. Usually, the solution is applied only once and the effect appears in one to two weeks. Extensive use of sun protection cremes is necessary following the treatment.

Chemical peel – Tretinoin

Tretinoin is used for acne treatments and is applied in concentrations of one to five percent. This procedure has an immediate effect, although the skin may peel for a few days following the treatment. It is necessary to avoid sun exposure during the treatment.

If you decide that chemical peeling may be a good choice for you to improve your skin, be sure to get fully informed on the treatment, the procedure and any after-effects or follow-up care. You should bear in mind that chemical peeling cannot replace any surgical treatment, such as dermabrasion. Nevertheless, it can improve your appearance and give you a younger look.

After the treatment

Your skin will be slightly red after the chemical peel and small crusts may start to form, within 5-14 days the skin will start to gently peel away. One side- effect of medium-deep and deep peeling is an inflammation or loss of skin colour.

In classic chemical peel, it is important to avoid sun exposure during the treatment and to use sun-block cremes. In so-called biopeels (a new generation chemical peel) sun protection is not needed. The physician will recommend a facial treatment to apply to the treated skin. Usually these are cremes to calm and regenerate the skin.

text from: www.anaplasty-prague.comPár mondat a hámlasztásról, én személy szerint kacsingatok erre felé, de még várok vele 2 vagy 3 évet. De ha meghozom a döntést, kizárólag orvosi klinikán fogom elvégeztetni, ahol szakszerűen, egy egész orvosi bázissal a hátuk mögött vállalják a beavatkozást.Sosem merném kockáztatni hogy kozmetikában végezzék ezt el az arcomon, főleg nem a kémiai hámlasztást. Nekem már ez is a komoly beavatkozások közé sorolandó! :) Akit merek ajánlani több ismerősőm jó tapasztalatára hivatkozva az a Artmedic Klinika és én is hozzájuk fogok menni, mikor eljön az idő.

A bőr sejtjei általában 28 nap alatt újulnak meg. Ez alatt folyamatosan zajlik az elszarusodás, valamint a bőr regenerálódása. Bőrünk sejtjei havonta gyakorlatilag „kicserélődnek”. Ha valamilyen oknál fogva gátolt a szaruleválás, vagy lelassul ez a folyamat, a sejtek elöregednek, és a bőr élettelenné, fakóvá válik, ráncok jelennek meg rajta. Ezen segít a bőr felső, elszarusodott hámrétegének meggyorsított eltávolítása, amit peelingnek nevezünk.

Az arc fiatalságának megőrzésére számos lehetőség kínálkozik Klinikánkon. A kémiai és biológiai hámlasztás egyaránt hatásos, az arcfiatalítás egyik leggyakrabban alkalmazott módszere.

Kinek ajánlható a peeling:

 • akinek pattanásos a bőre
 • aki fáradt bőrét szeretné felfrissíteni
 • aki szeretné, hogy arckontúrja feszesebb, határozottabb legyen
 • aki selymes, ragyogó bőrre vágyik
 • aki szeretné pigmentfoltjait és felszínes hegeit elhalványítani, illetve eltüntetni.

Az eljárás során – kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó – biológiai és kémiai hatóanyagokkal kezeljük a bőr felszínét. Ettől a bőr legfelső elszarusodott hámrétege leválik, alatta pedig új, rugalmas sejtréteg képződik, ezáltal arcbőre feszes, ragyogó, egészséges lesz.

Biológiai hámlasztás

A biológiai csakúgy, mint a kémiai hámlasztás (peeling) eltávolítja a bőr felső, elhalt hámrétegét, azonban itt még nem áll meg a tisztítási folyamat. Az ilyenkor használt termékek ugyanis eljutnak a pórusok közé is, és szinte kiszippantják a bennük található faggyút. Miután a pórusokban lévő faggyút feloldotta és eltávolította a mélytisztító, a különböző hidratáló krémek hatóanyagai jobban és gyorsabban tudnak felszívódni a bőr mélyebb rétegeiben, így csökken a bőr túlzott elszarusodása, és késleltethető az öregedési folyamat. Ez a módszer különösen azoknak ajánlott, akiknek pattanásos, zsíros vagy tág pórusú a bőrük.

A kémiai hámlasztás

A kémiai bőrmegújító kezeléseknél általában savas termékeket használunk, amelyek leoldják az elhalt szaruréteget. A savas hámlasztás – hasonlóan a biológiai peelinghez – a már említett módon eltávolítva az elhalt szaruréteget, a sejteket hatékonyabb munkára bírja: lényegesen nagyobb számban termelődnek fiatal bőrsejtek, az egészséges bőrréteg vastagabbá válik, a vérkeringés fokozódik, ezáltal a bőr egészségesebb, rugalmasabb, egyenletesebb felszínűvé, ragyogóbbá válik.

A kémiai hámlasztás előnyei:

A kémiai hámlasztás hatására tehát a bőr megfiatalodik, simább lesz, a kisebb ráncok halványodnak, az egésznek olyan a hatása, mintha egy kicsit szorosabbra húztuk volna a gumit a hajunkban. Segítségével leoldható a sok bőrproblémát okozó megvastagodott legfelső szaruréteg, ezzel elősegíthetjük bőrünk természetes táplálását és megtisztulását, hiszen az elhalt réteg eltávolítása után a bőr jobban lélegzik és a különböző krémek által felvitt tápanyagok is jobban felszívódnak.

Hámlasztás utáni teendők:

A kezelés után minden esetben alaposan hidratálni kell az érintett felületet, és óvni a közvetlen napfény hatásától, ugyanis eltávolítottuk róla a megvastagodott keratinréteget, ezáltal a bőr védekező funkciója átmenetileg csökkent.

Az őszi-téli, napsugárzásban szegényebb időszak az ideális a különböző peeling módszerek bevetésére. A bőrfelszínen található szaruréteg vastagsága függ a bőrtípustól, életkortól, évszaktól, illetve egyéb külső-belső tényezőktől (dohányzás, fűszeres ételek-, alkohol fogyasztása). Az első ingyenes konzultáción szakorvosunk megvizsgálja az Ön bőrének állapotát, majd javaslatot tesz a megfelelő kezelésre, válaszol a felmerülő kérdésekre. Mindezek után pedig Önnel egyetértésben kidolgozza az Ön számára legmegfelelőbb kezelési tervet.

forrás: www.artmedic.hu