Archive for August, 2012


E szín ajkakon hordott  áldásos hatásáról azthiszem nemtől függetlenül mindenki tudna mesélni. A vörös rúzs nagyon csinos és vonzó tud lenni, ha megfelelően használjuk. Ez egy olyan klasszikus szín, ami letisztult stílust ad a megjelenésünknek… A nők több száz éven keresztül imádták a rúzsnak ezt a színárnyalatát és ez nem is fog megváltozni.

De miért is olyan elragadó ez a szín és vonzó a férfiak számára?

Ha hiszitek, ha nem a választ a természet adja. A kutatók szerint ennek a vonzódásnak evolúciós oka van: a vörös színt a férfi agy tudat alatt a megemelkedett ösztrogén szinttel, a termékenységgel és a szexuális izgalommal azonosítja. Az állatvilágban is ismert ez a jelenség: csimpánzoknál és bonobóknál jegyezték fel, hogy a termékenységük csúcspontján a nemi hormonok magas szintje mellett vörösre változik a nőstény arcbőre, amit a hímek szexuális kezdeményező jelként érzékelnek (South-Bretagne University)…. Lehet az arcpírnek is hasonlatos leképeződése van a férfi agyban?

Itt van néhány tipp hogyan is viseld a piros rúzst!

  • A piros rúzsnál a szemfestést ne vigyük túlzásba. Általában világos szemfestéssel párosítjuk, nappalra bézs, homok vagy világos-szűrke szemhéjpúdert válasszunk, estére pedig arany, ezüst vagy közép-barnás árnyalatokat!
  • A piros rúzs egyszerre merészséget, ragyogást, bőséget és szexualitást jelent. És pontosan ez az ok, amiért sokunk húzódozik a használatól, pedig csak a jó időzítés a fontos, használjuk bátran mikor adódik alkalom, mint például egy romantikus vacsora, ünnepek, vagy csak éppen mert olyan napunk van hogy szuper nőiesek szeretnénk lenni! De óvakodjunk a rendszeres, gyakori használatától, mivel az pont az ellenkező hatást váltja ki, és már nem lesz meglepetésszerű a támadás! :)
  • Tedd kifinomulttá a a piros ajkas megjelenésedet  egy kis francia csavarral, kombináld szemetgyönyörködtető  szép pár fülbevalóval és magassarkú cipővel!

Pár kép hogyan is viseld stílusosan ezt az árnyalatot ajkaidon ezt az árnyalatot

I like the autumn because the make-ups become richer, darker and more pigmented from one moment to the other.  How the fall and winter months start, the thing  is depend on us if we enough brave to give a chance to these sessional trends or even just the deeper shades.
Test new kind eye-lines, grab your red wine-red or purplish lipsticks, your shiny or mat eye-powders with dark tones, pigments, and the fun may be beginning!

All photo from Pinterest.com

Szeretem az őszt, mert a sminkek pillanatok alatt a tavaszi és nyárinál gazdagabbá, sötétebbé és pigmentáltabbá válnak. Az őszi és téli hónapok kezdetével rajtunk áll a dolog, hogy adunk e esélyt a kitörőben lévő legújabb szezonális smink trendeknek vagy legalább mélyebb árnyalatoknak!

Próbálj ki új fajta szemkontúrozásokat, vedd elő a piros bordós vagy lilás rúzsaidat, sötét árnyalatú fényes vagy matt szemhéjpúdereidet,  pigmenteket, és kezdődhet a móka!

All photo from Pinterest.com