E szín ajkakon hordott  áldásos hatásáról azthiszem nemtől függetlenül mindenki tudna mesélni. A vörös rúzs nagyon csinos és vonzó tud lenni, ha megfelelően használjuk. Ez egy olyan klasszikus szín, ami letisztult stílust ad a megjelenésünknek… A nők több száz éven keresztül imádták a rúzsnak ezt a színárnyalatát és ez nem is fog megváltozni.

De miért is olyan elragadó ez a szín és vonzó a férfiak számára?

Ha hiszitek, ha nem a választ a természet adja. A kutatók szerint ennek a vonzódásnak evolúciós oka van: a vörös színt a férfi agy tudat alatt a megemelkedett ösztrogén szinttel, a termékenységgel és a szexuális izgalommal azonosítja. Az állatvilágban is ismert ez a jelenség: csimpánzoknál és bonobóknál jegyezték fel, hogy a termékenységük csúcspontján a nemi hormonok magas szintje mellett vörösre változik a nőstény arcbőre, amit a hímek szexuális kezdeményező jelként érzékelnek (South-Bretagne University)…. Lehet az arcpírnek is hasonlatos leképeződése van a férfi agyban?

Itt van néhány tipp hogyan is viseld a piros rúzst!

  • A piros rúzsnál a szemfestést ne vigyük túlzásba. Általában világos szemfestéssel párosítjuk, nappalra bézs, homok vagy világos-szűrke szemhéjpúdert válasszunk, estére pedig arany, ezüst vagy közép-barnás árnyalatokat!
  • A piros rúzs egyszerre merészséget, ragyogást, bőséget és szexualitást jelent. És pontosan ez az ok, amiért sokunk húzódozik a használatól, pedig csak a jó időzítés a fontos, használjuk bátran mikor adódik alkalom, mint például egy romantikus vacsora, ünnepek, vagy csak éppen mert olyan napunk van hogy szuper nőiesek szeretnénk lenni! De óvakodjunk a rendszeres, gyakori használatától, mivel az pont az ellenkező hatást váltja ki, és már nem lesz meglepetésszerű a támadás! :)
  • Tedd kifinomulttá a a piros ajkas megjelenésedet  egy kis francia csavarral, kombináld szemetgyönyörködtető  szép pár fülbevalóval és magassarkú cipővel!

Pár kép hogyan is viseld stílusosan ezt az árnyalatot ajkaidon ezt az árnyalatot