Ti is szenvedtek a cserepes ajkak miatt? Nekem is szokott kellemetlenségeket okozni főleg mikor elkezd hűvösödni az időjárás. Akármennyire is szép árnyalatú rúzst is használok, csak akkor mutat jól, ha a bőrfelület, amire kerül jól kondicionált és kellően hidraltált.

De mi sem egyszerűbb mint ennek a problémának a megszüntetése, pillanatok alatt selymesen puha ajkaink lehetnek ha alkalmazzuk otthonunkban ezt a pár perces kezelést.

Először is szükségünk lesz egy börpuhító készítményre, az én választásom általában a Vaseline Lip Therapy Petroleum Jelly vagy az Elizabeth Arden 8 Hour Cream ami szintén petróleum alapú, de sima vazelint is használhattok. Ezek valamelyikével bőségesen fedjük be  ajkainkat, hagyjuk hatni 1O-15 percig.

Ezután fogjunk egy fogkefét (lehetőleg legyen egy amit csak erre használunk) és dörzsöljük vele az ajkainkat 5 percig. A felpuhult felesleges elhalt bőrt, hámsejteket így könnyen és szinte 1OO %-ig eltávolíthatjuk, mindemelett pedig a dörzsöléssel beindítjuk ajkainkban a vérkeringést amitől gyönyörűen telt és rózsás lesz!

Ez után vonjuk be egy réteg ajakápolóval, ami segít megőrizni a kezelés által kapott selymesen puha végeredményt. Az én kedvenc ajakápolóim a Carmex és a Dr Hauschka.  Minkettő megtalálható tégelyes és tubusos kiszerelésben is.

Hetente ismételhetjük, vagy amennyiszer szükségesnek tartjuk.