Kezdjük is ezt a listát ezzel a gyönyörű, természetes, sportos sminkkel. Első látásra úgy tűnik ugye mintha teljesen sminktelen lenne az arc. Pedig ehhez a megjelenéshez is legalább négy termékre van szükségünk, az ecseteket nem számolva! Ez a smink natúr de mégis meleg tónusa, frisseséget energikusságot áraszt magából. Nekem kifejezetten tetszik ez az újfajta nude look, ahol a matt árnyalatok játszák a főszerepet, ellentétben  az előző évekkel, ahol inkább a ragyogó, aranyló arc és fénylő ajkak kombinációja volt trend.

 

A Valentino show sminkjei is elnyerték a tetszésem, a természetesen hagyott sűrű, kicsit fiús szemöldök nekem a fiatalság egyik jelképe (erről bővebben itt ovashattok: http://blog.makeuplab.eu/?p=433&lang=hu ). A ragyogó bőr és ezek a szaténfényű romatikus halovány pasztel színek igazán szépen mutatnak az ívelt hosszított pillákkal. Igazi 1800- as évek korabeli hangulata van. Hát még a ruháknak!

 

A Chanel idén tavasszal ezzel a Matchy- Matchy sminkkel reklámozza új kollekcióját.  Nem meglepő, hiszen a Chanel mindíg is figyelmet fordított a hagyományok ápolására. A Matchy- Matchy Make-Up a 30-as évek óta maradandó sminkelési  stílus, ami ápolt szofisztikált megjelenést kölcsönöz. Bár akkoriban még csak az ajakrúzs és a körömlakk összepasszoló színét jelentette, ma már ez hármassággá alakult, ajak,köröm és szemek, vagy ajak,köröm és orcák színeiben.

 

 

 

Ezt a képet nem elemezném túl sokat,a színösszeállítás kellemes, kis tavaszias de nem több. Viszont ez a fény nem igazán tetszik ezzel az árnyalattal. Pedig erre a szájrúzsra épült az egész reklám…

 

Itt Vivienne Westwood bemutatójáról láthatunk egy sminket, igazi boszorkányos igéző megjelenést adnak a zöld vizes árnyalatai, kis sárga fényekkel kiegészítve. Ennek az utcai változata természetesen sokkal enyhébb.

 

És jöjjenek most a kedvenc képeim ebből a válogatásból, a Vouge oldalain jelent meg ez a beauty anyag, itt aztán lehet gyönyörködni a lágy pasztel színekben. Még így képen is átjönnek ezek a krémes géles textúrák. Remek fotósorozat lett szerintem nem mindennapi hangulattal. Kár hogy nem a Lancome kapta ezt meg mint kampány fotókat, hiszen az ő szimbóluma a rózsa immár 77 éve. Armand Petitjean alapította márka nevét a Le Château de Lancosme kastélyról kapta, és a térségben dúsan növő rózsái miatt lett ez a jelképe. Ezeket a fotókat mindíg a Lancome -hoz fogom kötni.

 

 

 

 

Itt egy igen túlretusált képet láthatunk, de ezek a színek csodálatosak! Hát ezek az árnyalatok azok amiket már ritkán találunk meg a drogériákban, ehhez már prémium termékek kellenek.  Amit kipróbáltam és tudom hogy ilyen gyönyörű , ragyogó, többdimenziós, fényvisszaverő színei vannak az a új  Dior Garden Party kollekcióban megtalálható 5színű szemhéjpúder, amiről a kettővel ezelötti posztomban már írtam. Nekem borzasztóan tetszik mikor a szemöldök ki van világosítva, persze ehhez nem kell befesteni, vannak technikák amivel otthon is lehet érni ezt a hatást, világosítani 3-4 árnyalatot.  Szőkék esetében pedig szinte láthatatlanná is lehet tenni.

 

 

Ezen az utolsó képen látható színek már sokkal igazibbnak tűnnek a szemeken, ezeket a sminkeket pontosan ugyanígy studió körülmények nélkül is el lehet készíteni. Itt is erősen pigmentált színekre van szükségünk de ehhez már közép kategóriás sminkek is elégnek bizonyulnak. Én nagyon szeretem ezeket az intenzív, vidám, merészebb pasztell színeket is!

 

 

 

A következő részben a tavaszi-nyári szezon másik két trendjéből fogok szemezgetni, a neon színekről és a macskaszemekről lesznek képek összeválogatva. Remélem kaptatok egy két ötletet ebből is, de ahogy most az időjárást elnézem, van még pár hetünk megtalálni a hozzánk legközelebb álló megjelenést tavaszra!

« »