Sziasztok Szépségek!

Szilveszter óta tegnap volt az első alkalom, hogy kisminkeltem magam. Elötte pedig szintén kihagytam egy teljes hónapot. Ahogy végignéztem az alapozóimon, másodpercek alatt az Yves Rocher Couleurs Nature Comfort Cream-re esett a választásom.

Először is azért mert, ez az alapozó amely a legtöbb naturális összetevőt tartalmazza és a lehető legkevesebb kemikáliát. Így legkevésébé borítja fel a sminktől elszokott arcbőröm egyensúlyát. Másrészt pedig imádom télen, a hideg bőrkiszárító időben használni ezt a sűrű, hidraltáló hatású, finom púderes-rózsás illatú alapozót.

A fedése mindemellett kiűnő és természetes látványt ad, szinte nem is látszik hogy rajtam van. (Még korrektort sem kellett használnom kiegészítésként.)  Finom puha marad tőle a bőröm egész napos szaladgálás után is. Hidegből ki,  száraz melegbe be, aztán vissza. Ez az ami nem tesz jót az arcbőrnek és nem sok alapozó van, ami ennyire bírná a hőmérsékleti viszontagságokat mint az Yves Rocher Nature Comfort Cream-je.

8 árnyalatban található a polcokon 4 sárga tónusú és 4 rózsaszín tónusú.  Én a  sárga tónusúak közül a 2.-at használom, Beige Fair 2OO árnyalat.

Leginkább száraz, vagy normál bőrre ajánlom. Normál bőrűeknek sok esetben is csak télen. Én ecsettel szoktam felvinni és mivel tégelyes a kiszerelése, egy kis krém-kanálka segítségével veszem ki a kellő mennyiséget (elkerülve ezzel hogy kézzel kelljen belenyúlnom), majd pöttyökben az arcomra helyezem, ezek után dolgozom el az ecsettel, könnyed mozdulatokkal. Lehet építeni a fedését, többet kevesebbet használva szükség szerint.

Fordítsunk figyelmet a bőrradírozására télen is, főleg ha sminket szoktuk viselni. Mivel az elhalt hámsejtek elég kellemetlenül néznek ki lealapozva, fehér kiszáradt, töredezett, kissebb-nagyobb foltokat hagyva az arcon. Ezt sokan rosszul ítélik meg és az alapozóban keresik a hibát, pedig sok esetben csak bőrkondíciós probláma.

Kellemes napot kívánok Nektek! Puszi!

Kitti

« »