Sziasztok Szépségek!

Jól benne vagyunk a télben, pedig már azt gondoltam ilyen havazások már nem is lesznek! Kellemes meglepetés! Jó jó, tudom nem egyszerű a közlekedés, dehát nem gyönyörűszép ahogy hull a pelyhes fehér hó? Imádom!

Viszont aminek nem örülök, sajnos azt vettem észre, nagyon sokan vannak körülöttem megfázva vagy influenzásak, amiről részben a kissé meggyengült immunrendszer tehet. Az immunrendszer gyengüléséről pedig mi. Ne feledkezzünk meg róla, ezeket a hónapokat is már nehezebben viseli a szervezet, de a teljes felhalmozott készletek tavaszra ürülnek ki igazán. Sok más vitamin mellett főleg a C és a D-vitaminokban szenvedhetünk hiányt. Úgy is hívják ezt az állapotot, hogy tavaszi fáradtság.

Évszaktól függetlenül, egyébként sem árt 3 havonta végigcsinálni egy vitamin kúrát, ami azt jelenti, hogy 3O napon keresztül szedjük valamelyik multivitamint.

Én vitamin terén a kismama, várandós multivitaminokra esküszöm, ezek közül is azokra amelyek tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat és ásványi anyagokat is, de finoman. Ezeket a táplálékkiegészítőket nagy odafigyeléssel állítják össze, úgy hogy a vitamin és ásványi anyag egyensúly a nőkben legmegfelelőbb legyen a baba korai fejlődéséhez.

Én úgy gondolom, nemcsak várandósoknak és terhességet tervező nőknek kellenek ezek, hanem minden nőnek akik nem tudnak kellő vitamint, nyomelemet és ásáványi anyagot bevinni. Ami valljuk meg, nem egy egyszerű feladat a mai világban. Kilószámra azért senki nem tudja enni a gyümölcsöt, zöldséget. Főleg nem télen. A helyes táplálkozás egyik pillére az egészséges életnek, és oda kell rá figyelni, változatosan étkezni, de mindemellett nemárt megtámogatni a szervezetünket egy-egy vitaminkúrával.

Az étrendkiegészítő amit én szedek, ha érzem kell egy kis plusz energia, az egy remek svájci termék. A neve: Pharmaton Matruelle. Ez egy lágy zselatin kapszula, amit én a reggelinél szoktam bevenni.

A jód, a vas és a folsav, amiben különbözik egy nem állapotos és egy állapotos nő vitamin és nyomelem igénye, ezekből, a babát váróknak, vagy tervezőknek több kell. De semmi bajunk nem származik e többletből, maximum nem lesz felhasználva, a felesleg később kiürül a szervezetből.

Viszont az állandó szedését egyik multivitaminnak sem ajánlom.

És még egy tanács a téli megfázásos időszakra.

 Nagyon fontos az életünkben az a drága Nap! Európai emberek lévén, sajnos nagyon kevés napfényhez jutunk télen, így lecsökken a D-vitamin állományunk.

 Nem vagyok egy szolárium fan, de meg kell hogy hajoljak a tény előtt, hogy a D-vitamin pótlás érdekében, igenis egészséges, legalább 1 hónapban egyszer, 1O perce befeküdni ezekbe a masinákba. Személy szerint engem a gép típusa nem érdekel, annál inkább, hogy Philips csövek legyenek benne. Úgy vettem észre ezek a legkíméletesebbek a bőrömhöz.

Ti szedtek valamilyen táplálékkiegészítőt télen?  És melyiket?

Köszönöm az elolvasást! :)

Nagyon szép csütörtök estét Nektek!

Kitti

« »