Sziasztok Szépségek!

Múltkori  DM-es vásárlásomkor úgy döntöttem kipróbálok pár Balea-s terméket is, annyi jót hallottam már róluk. Első termék amit szeretnék nektek mutatni, az a Balea Cell Energy nappali arcszérum vagy krém.  Én a képen látható középső zöld szérumot használom.  (1799 Ft mindegyik termék a képen.)

Ez az arcápoló nem kifejezetten az arc hidraltálására van, hanem inkább a bőr frissítésére. Nagyon régóta kerestem már efféle hatású szérumot, jártam a boltokat, nem csak itthon hanem külföldön is, de nagyon nagyon ritka dolog ez ám… Elmeséltem mindenhol milyet szeretnék, de sehol nem tudtak ilyennel szolgálni. Amíg aztán végre találtam egy hasonló terméket, ami sokáig fenn volt az álomlistámon, de végül nem vettem meg, mert túl drágának tartottam összetevő/ár értékben. Ez a Marionnaud Swiss Apple széruma volt, amit egyszer kipróbáltam és ugyanazt a hatást gyakorolta akkor a bőrömre, mint a Balea Cell Energy-je.  Mostmár tudom, ugyanaz a Phyto CellTecTM Malus Domestica hatóanyag az alapja, a svájci almafajta, az Uttwiler Spätlauber.

És hogy mi ez a hatás? Kezdeném azzal, hogy nem tudom elégszer hangsúlyozni milyen fontos a szép arcbőrhöz az elhalt hámsejtek eltávoltítása. A két feljebb említett szérumban közös a legfontosabb hatóanyag, a Malus Domestica Fruit Cell Culture Extract, ami nem más mint a nemes alma (házi alma) gyümölcs-savának a kivonata. Ez a sav gyöngéd maró hatással lazítja fel a már bőrfelszín legfelső élettelen rétegét. Felvitel után 15 perccel feloldja ezeket a felesleges hámréteget és előtűnik a szép, puha, friss, töredeztlen (vagy kevésbé töredezett) bőr. Persze a sales-s szaknyelvek mást mondanak, arcbőr őssejtek élettartamáról és regenerálódási képesség javulásáról szól a fáma. De empirikus beállitottságom lévén, tapasztalatból nyerem ismereteimet. Szóval nekem ez egy hámlasztó szérum, ami így frissebbé fiatalabbá teszi a bőrt és ennyi. De nagyon jó! :)

Ahogyan én használom: 1 héten 1x vagy 2 x használom. Reggelente a tiszta arcbőrömre teszem fel, várok 15 percet, majd kezemmel megdörzsölöm kicsit, hogy lássam hámlik-e már. Aztán egy exfolatorral vagy arcradírral megmosakszom, ami a szérum fellazitó mehanizmusa után, könnyen távolítja el a nemkívánatos réteget. De ujjaitokkal is ledörzsölhetitek és aztán sima kecskeszappannal vagy más arctisztítóval megmosakodtok. Ezek után teszem fel a nappali hidraltáló krémet. Az eredmény csodásan üde arcbőr!

Persze nem feltétlenül kell úgy csinálni mindent, ahogy én, de nekem így vált be. Ha érzékeny a bőrötök, rajta is lehet hagyni a krémet, szérumot, nem muszáj dörzsölni, esti arcápolásnál úgy is le fog jönni aminek le kell!

Próbáljátok ki, megéri, Nagyon jó áron kaptok egy kifejezetten jó és ritka terméket!

Köszönöm, hogy elolvastátok és szép napot! Puszi Nektek!

Kitti

« »